Cum ma pot inscrie in Asociatia consilierilor juridici FIDELIS LEGIS?

Home / Cum ma pot inscrie in Asociatia consilierilor juridici FIDELIS LEGIS?

Conditii pe care trebuie sa le indeplineasca consilierul juridic care doreste inscrierea in asociatie:

(1) „Art. 9. – (1) Calitatea de membru asociat se dobândeşte la cerere, însoţită de o declaraţie de acceptare a prevederilor Statutului şi de copiile legalizate ale documentelor oficiale prin care se dovedeşte întrunirea condiţiilor prevăzute de art. 8, 9 şi 10 din Legea 514/2003.
(2) Decizia privind admiterea sau respingerea cererii înaintată în vederea obţinerii calităţii de membru al Asociaţiei „Corpul Consilierilor Juridici din Administraţia Publică”, se ia de către Consiliul Director, nu mai târziu de 5 zile de la data înregistrării cererii candidatului şi a documentelor care probează întrunirea condiţiilor legale menţionate anterior. În cazul în care documentaţia anexată cererii de înscriere este incompletă, petentul va fi informat în scris asupra acestor aspecte, iar termenul de 5 zile prevăzut pentru soluţionarea cererii va începe să curgă de la data depunerii actelor solicitate.
(3) Decizia se comunică celui interesat în scris, în maximum 5 zile de la adoptarea acesteia. Calitatea de membru asociat se dobândeşte după primirea comunicării de admitere, cu începere de la data achitării taxei de  înscriere şi a cotizaţiei.
(4) Împotriva eventualelor decizii de respingere a candidaturilor, se poate face apel în termen de maximum o lună de la primirea comunicării.
(5) Apelul se soluţionează în prima şedinţă a Adunării Generale, hotărârea acesteia fiind definitivă.”

(Statutul Asociatiei)

Formular inregistrare in asociatie doc.

Formular inregistrare in asociatie pdf.

TAXA INSCRIERE: 150 LEI

COTIZATIE ANUALA: 100 LEI

NOTA:

1. Consilierii juridici care nu si-au achitat cotizatia pe anii anteriori, o achita la valoarea de 100 lei pe an.
  2. Consilierii juridici care fac dovada faptului ca sunt/au fost inscrisi in alte asociatii profesionale ale consilierilor juridici, nu mai platesc taxa de inscriere.