Adunarea Generală a Asociaţiei – 16 iunie 2017

Home / Adunarea Generală a Asociaţiei – 16 iunie 2017

Şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Consilierilor Juridici “FIDELIS LEGIS” va avea loc pe data de 16.06.2017, la Cercul Militar Naţional (Str. Constantin Mille nr. 1, sector 1, intrarea dinspre bd. M. Kogălniceanu, sala „Ştefan cel Mare”), începând cu ora 11.30.

>> Detalii generale cu privire la şedinţa Adunării Generale

Conform art. 25 alin. (1) din Statutul Asociaţiei Consilierilor Juridici “FIDELIS LEGIS”, Adunarea Generală ordinară se întruneşte anual, la convocarea Consiliului Director, iar potrivit art. 24 alin. (3) din acelaşi statut, Adunarea generală are următoarele atribuţii:

a) stabileşte strategia şi obiectivele generale ale Asociaţiei;

b) aprobă programul anual de activitate al Asociaţiei;

c) aprobă modificarea Statutului şi/sau a Actului constitutiv;

d) abilitează Consiliul Director pentru: desfăşurarea de activităţi subsidiare cu caracter economic, încheierea unor contracte de sponsorizare şi de publicitate în care să fie parte, înfiinţarea de societăţi comerciale; asocierea cu societăţi comerciale şi cu organe ale administraţiei publice, precum şi alte activităţi, respectând legislaţia în vigoare – toate în vederea obţinerii de venituri necesare îndeplinirii obiectivelor sale exclusiv nelucrative;

e) abilitează Consiliul Director pentru a înfiinţa filiale ale Asociaţiei şi pentru afilierea la federaţii, uniuni de asociaţii din ţară şi din străinătate;

f) stabileşte măsuri pentru exercitarea profesiei, în limitele legii şi ale Statutului;

g) alege şi revocă decanul, prodecanul, secretarul general, secretarul general adjunct, trezorierul şi membrii Consiliului Director, cenzorul şi membrii Comisiei de Disciplină, Mediere şi Conciliere a Asociaţiei;

h) aprobă periodic, la propunerea Consiliului Director, cuantumul taxei de înscriere şi al contribuţiilor lunare sau de orice altă natură;

i) stabileşte salariile personalului angajat al Asociaţiei şi remuneraţia cenzorului (comisiei de cenzori);

j) aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli al Asociaţiei şi dă descărcare Consiliului Director cu privire la activitatea şi gestiunea sa;

k) aprobă raportul întocmit de cenzor;

l) adoptă regulamentele elaborate de către Consiliul Director.